Particulieren

Wanneer je een naaste verliest, net bent gescheiden, je baan kwijt raakt of een andere drastische verandering in je leven meemaakt, kunnen emotionele gevoelens je overweldigen. Machteloosheid en radeloosheid slaan toe. Zo erg zelfs dat ze je als het ware verlammen en je leven stil komt te staan. En daar waar het sommigen, al dan niet met hulp van familie en vrienden, lukt dit te verwerken, lopen anderen vast en wordt leven overleven.

In mijn praktijk begeleid ik dagelijks mensen die door onverwerkte emoties niet verder kunnen. Soms schrijnende gevallen, zoals Wim, die na het verlies van zijn vrouw zichzelf er niet meer toe kon zetten om uit bed te komen. Hij raakte zijn baan kwijt en kon daardoor de hypotheek niet meer betalen. Zijn dochter greep op tijd in en zocht hulp voor haar vader voor hij verder in de schulden zou belanden. Inmiddels is Wim met hulp weer gestart in een nieuwe baan en woont hij in een leuke flat in Almere.
Het is een mythe dat tijd zomaar alle wonden heelt. Als je niets doet, gebeurt er niets. Het heeft geen zin om een plan voor de toekomst te maken, wanneer er nog onverwerkte emoties aanwezig zijn en daar zul je mee aan de slag moeten.

Is het dan een hopeloze zaak en moet je je verdriet gewoon maar aanvaarden? Nee zeker niet! De Grief Recovery Method, waar ik mee werk, is volledig gefocust op het herstel van emotionele pijn na overlijden, echtscheiding, verlies van gezondheid, grote financiële veranderingen, verhuizing en andere verliezen. De vaardigheden, die je in het programma leert en toepast, genezen je hart en maken het mogelijk om de weg terug te vinden om weer ten volle aan het leven deel te nemen.

Wil je meer weten of begeleiding bij rouw of verlies? Voor vragen om een afspraak te maken, stuur een mail naar contact@beatricenattermuller.com of bel me op 06 17 99 22 83.