Bedrijven

Op dit moment zijn reorganisaties veel in het nieuws, wellicht ook bij u. Processen, waarbij veel emoties spelen en weerstand om de hoek komt kijken. Niet alleen bij de mensen die het bedrijf, al dan niet gedwongen, verlaten, maar ook bij de mensen die blijven. Hoe nu samen verder? Ben ik nog wel zeker van mijn werk?

Ik heb mij gespecialiseerd in Secure Base transitie coaching. In organisaties kan dit zich vertalen in begeleiding bij zaken waarbij mensen nog vastzitten in de frustratie of pijn van het afscheid van hun werkplek of baan en daar nog niet aan toe zijn, zich met zelfvertrouwen presenteren of emotioneel los zijn van de oude situatie, om zich op een positieve manier te kunnen richten op het nieuwe, c.q. de nieuwe situatie.

Ik doe dit werk onder andere bij coachingscliënten binnen de HR branche en ik merk dat deze methode mensen helpt hun boosheid en weerstand uiteindelijk te transformeren naar een situatie waarin zij weer open kunnen staan voor nieuwe mogelijkheden met hernieuwd zelfvertrouwen.

In de coaching maken we ruimte voor spuien, rouwen, acceptatie, voltooien, perspectief en bouwen aan (zelfvertrouwen). Men krijgt handvatten om te luisteren, helderheid te krijgen over wensen en behoeften en leert men concrete verzoeken te formuleren. We zetten een koers uit, zodat de cliënt stappen kan zetten.

Met als resultaat:
• actief herstel;
• op behoeften gebaseerde keuzes die win-win-oplossingen mogelijk maken;
• acceptatie en zelfvertrouwen; afscheid met opgeheven hoofd en een echt frisse start;
• handvatten voor heldere communicatie;
• een gelijkwaardig, en op vertrouwen gebaseerd, netwerk.

Spelen er binnen uw organisatie ook transitie processen waarbij u ondersteuning van harte welkom is?

Aarzel niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen 06 17 99 22 83.